Zoeken

Universiteit Tetouan opgeschud door corruptieschandaal

11 januari 2020 - 18:40 - Marokko

©

De Abdelmalek Essaadi universiteit in Tetouan is het middelpunt van een groot corruptieschandaal. Een onderzoek is aan de gang.

Assabah bericht dat de zaak aan het licht kwam na de arrestatie van de adjunct-directeur van de ENCG-hogeschool voor handel en management in Tanger. De man werd aangehouden na een ongedekte cheque van 240.000 dirham aan de vrouw van een advocaat te hebben gegeven in ruil voor een baan bij de directie van de universiteit.

De advocaat ontdekte dat het om een ongedekte cheque ging en deed zelf aangifte bij de politie. Een tweede slachtoffer van de adjunct directeur deed eveneens aangifte, wat uiteindelijk tot zijn arrestatie leidde.

Verdere onderzoek toonde aan dat een groot deel van het leidinggevend personeel van de universiteit bij de corruptiezaak betrokken is en dat de adjunct-directeur van de ENCG lid was van de organisatie die alles regelde.

Zo werd onder meer met de resultaten van de studenten gesjoemeld, net als met de inschrijvingen voor de professionele richtingen en de Masteropleiding en de aanwerving van personeel. De organisatie vroeg tussen 30.000 en 300.000 dirham naargelang de geleverde dienst.

In de zaak zijn naast de adjunct-directeur van de ENCG ook de voormalige secretaris-generaal van de universiteit, de voormalige decaan van de multidisciplinaire faculteit van Tetouan, docenten, studenten en ambtenaren betrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team