Zoeken

Marokkaanse rechter wil chemische castratie pedofielen

12 augustus 2013 - 20:15 - Marokko

©

Mohamed Khadraoui, rechter aan het Hooggerechtshof, is voorstander van een chemische castratie van pedofielen. Aan onze Franse versie Bladi.net vertelde hij dat het Marokkaans strafsysteem nog erg traditioneel is.

De rechter gaf ons zijn standpunt in de DanielGate zaak, waarin een Spaanse pedofiel die 11 kinderen in Kenitra verkrachtte, eind juli gratie kreeg.

Khadraoui is teleurgesteld door het imago van Marokko in het buitenland en zegt zijn idee van een chemische castratie met Premier Benkirane te hebben besproken.

De magistraat zegt geïnspireerd te zijn door ontwikkelde landen zoals Denemarken, Noorwegen, België, Duitsland, Rusland en de Verenigde Staten, waar pedofielen chemisch worden gecastreerd.

Chemische castratie heeft maar weinig negatieve gevolgen op de mens volgens Khadraoui. Hij weigert echter het standpunt van de sharia te bespreken, om niet als islamist te worden bestempeld.

In Marokko wordt er met voorzichtigheid gereageerd op een mogelijke wet op de castratie van pedofielen. Vooral de reactie van mensenrechtenorganisaties wordt gevreesd.

Mohamed Khadraoui meent echter dat de reacties in de justitiesector positief zijn. Ook zegt hij voorstander te zijn van een hervorming van het strafsysteem in Marokko, omdat de actuele straffen niet ontmoedigend zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team