Zoeken

Marokko: overheid geeft toe dat Marokkaanse pelgrims lijden

28 augustus 2018 - 12:00 - Wereld

©

Het Marokkaanse ministerie van Habous en Islamitische zaken heeft gereageerd op de video’s die op social media werden verspreid over de moeilijke verblijfsomstandigheden van tientallen Marokkaanse pelgrims in Saoedi-Arabië.

In een verklaring geeft het ministerie aan dat de "vereniging van Moutawifs (gidsen) van pelgrims uit Arabische landen begrip hebben voor de moeilijke situatie van Marokkaanse pelgrims in Mina, Arafat en Mouzdalifa".

Volgens het ministerie werd een spoedvergadering in Mekka georganiseerd na een telefoongesprek van de afdeling met de Saoedische minister van Bedevaart en Umrah. De Marokkaanse delegatie voor de bedevaart en vertegenwoordigers van de vereniging van Moutawifs en van het Saoedische ministerie bespraken de problemen van Marokkaanse pelgrims omtrent voedsel, huisvesting en vervoer naar Mina en Arafat.

De betrokken partijen zijn overeengekomen om een gezamenlijke proces verbaal op te stellen om de verantwoordelijken van deze situatie te identificeren. Er wordt echter niets gezegd over de maatregelen die zullen worden getroffen om de gedupeerde pelgrims te helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team