Zoeken

Marokkaanse partijleider boycot bedevaart want geld "dient om mensen in Jemen te doden"

19 februari 2019 - 20:00 - Gemeenschap

©

Mustapha Moâtassim, leider van de verboden politieke partij Al Badil Al Jadari, heeft besloten om dit jaar de bedevaart te boycotten, omdat de winst door Saoedi-Arabië wordt gebruikt om militaire operaties in Jemen te financieren en Donald Trump te plezieren.

Marokko trok zich onlangs terug uit de Saoedische coalitie in Jemen en werd zelfs officieel bedankt door de Houthi rebellen. Mustapha Moâtassim, leider van de partij die in 2018 werd verboden, steunt dit besluit.

Op zijn Facebook pagina stelt de politicus dat "de armen van Marokko, de bevolking van Gaza, de mensen die honger lijden in Jemen, de Syrische vluchtelingen", met het geld van de bedevaart moeten worden geholpen, geld waarop belastingen worden geheven en die de Saoedische staat gebruikt om "feesten van Turki Al Sheikh en zijn slechte reputatie te financieren".

Mustapha Moâtassim, tevens docent aan de universiteit van Rabat, stelt dat zijn besluit persoonlijk is en dat hij weigert dat "een enkele dirham" van zijn geld wordt gebruikt voor de "aankoop van wapens om het Jemenitisch volk uit te moorden, chaos te zaaien in Libië of nog te complotteren tegen de veiligheid en eenheid in de Arabische en islamitische wereld".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team