Zoeken

Marokkaanse Nederlander die agent doodreed deze maand voor de rechter

8 oktober 2019 - 12:27 - Gemeenschap

©

De Marokkaanse Nederlander die afgelopen vrijdag in Harhora een agent dodelijk aanreed, werd zondag voor de rechter geleid. Hij wordt op 23 oktober voor de onderzoeksrechter verwacht.

Mohamed Ziane, advocaat van de 29-jarige bestuurder met de dubbele nationaliteit, stelt dat zijn cliënt zondag in Rabat werd aangeklaagd voor "vrijwillige doodslag". Hij werd vervolgens in voorlopige hechtenis genomen in de gevangenis van El Arjat bij Salé.

Volgens plaatselijke bronnen reed de jongen te snel met zijn witte Mercedes. Toen een agent hem bij een wegversperring vroeg om te stoppen zou de twintiger gewoon zijn doorgereden. De ambtenaar raakte zwaargewond en bezweek kort na de aanrijding aan zijn verwondingen.

De advocaat van de bestuurder houdt echter vol dat zijn cliënt de agent niet met opzet heeft aangereden. "Zoals in vele Europese landen zijn bestuurders het niet gewoon om agenten zomaar op de weg te zien lopen met draagbare flitsers". Volgens de raadsman was er ook geen wegversperring.

Mohamed Ziane stelt dat er ook geen sprake is van een "weld lefchouch" (richkid) uit een rijke en invloedrijke familie.

De gendarme die werd aangereden werd na het ongeval naar het militair ziekenhuis van Rabat vervoerd. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. Hij werd zaterdag in zijn geboortestad Khenifra begraven. Meerdere verantwoordelijken van de Koninklijke gendarmerie waren aanwezig. Het slachtoffers was 35 jaar, getrouwd en vader van een kindje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team