Zoeken

Marokkaanse moskeeën gaan over op zonne-energie

17 april 2014 - 13:08 - Marokko

©

Marokko gaat de 15.000 moskeeën dat het land telt aanmoedigen om op zonne-energie over gaan en zo hun elektriciteitsverbruik te verminderen.

De ministeries van Islamzaken en Energie en Milieu hebben een overeenkomst gesloten, met als doel het elektriciteitsverbruik van moskeeën met 40% te verminderen.

Behalve de installatie van zonnepanelen voorziet de overeenkomst ook het exclusieve gebruik van spaarlampen in moskeeën.

In een eerste fase zullen ruim duizend moskeebeheerders een opleiding krijgen over de voordelen van herbruikbare energieën, meldt minister Abdelkader Amara van Energie en Milieu.

Volgens schattingen van zijn afdeling zal het energieverbruik in Marokko verviervoudigen tegen 2030. De elektriciteitsrekening van moskeeën bedraagt bovendien 3,5 miljoen euro per jaar.

Marokko streeft ernaar één van de grootste milieuvriendelijke energieproducenten in de wereld te worden. In 2020 zal het land 42% van zijn eigen energiebehoefte lokaal produceren door middel van vijf zonnecentrales van meer dan 2000 megawatt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team