Zoeken

Marokkanen klagen over gebedsoproep in Casablanca

18 maart 2014 - 19:50 - Gemeenschap

©

Het Marokkaanse ministerie van Islamzaken heeft klachten binnengekregen over te luide gebedsoproepen in Casablanca. De afdeling heeft daarom aan imams gevraagd om het volume van de sprekers zachter te zetten voor het ochtendgebed (Fajr).

Imams kregen hierover een bericht binnen van de afdeling van het Ministerie van Islamzaken in de wijk Hay Hassani, meldt Al Akhbar. Aan sommige Imams werd zelfs gevraagd om de Azan enkel binnen de muren van de moskeeën te laten klinken.

De maatregel is erg omstreden in Casablanca. Tegenstanders begrijpen niet waarom moslims klagen over de gebedsoproep terwijl niemand gestoord wordt door het geluid van nachtclubs. Het ministerie stelt echter meerdere klachten te hebben gekregen, voornamelijk van oudere mensen.

In 2008 had Nouzha Skalli, voormalig Marokkaanse minister van Solidariteit, tijdens een regeringsraad gepleit voor minder luide gebedsoproepen, om toeristen niet te storen. Zij zorgde toen voor heel wat controverse in Marokko.

Update 20 maart 2014

Het ministerie van Islamzaken bevestigt in een verklaring het ​​bestaan ​​van een circulaire over het geluidsoverlast van moskeeën in Casablanca. Deze dateert echter van 20 februari 2007.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team