Zoeken

Marokkaanse minister voor Mensenrechten noemt homoseksuelen “afval”

13 oktober 2017 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister voor de Mensenrechten Mustapha Ramid is opnieuw in opspraak geraakt na homoseksuelen “afval” te hebben genoemd.

De bewindsman maakte deze uitspraken op 28 september tijdens een meeting van de Marokkaanse mensenrechtenraad CNDH over de preventie mechanismen tegen marteling. Een journalist stelde tijdens de vergadering een vraag aan Mustapha Ramid over het standpunt van Marokko over seksuele vrijheden. Ramid gaf een vinnig antwoord. “Te veel is te veel. Er wordt teveel aandacht gegeven aan homoseksualiteit. Iedereen wil erover praten. Deze mensen zijn gewoon afval.”

Ramid’s uitspraken werden fel bekritiseerd door meerdere verenigingen waaronder Asswat en Aqaliyat. De twee organisaties hebben samen een brief aan Premier Saadeddine El Othmani geschreven waarin ze Mustapha Ramid ervan beschuldigen de Grondwet van 2011 niet te respecteren. Asswat en Aqaliyat roepen Koning Mohammed VI tevens op om “zijn grondwettelijke prerogatieven uit te oefenen om de rechten en vrijheden te beschermen”.

Het is niet de eerste keer dat Mustapha Ramid voor controverse zorgt met zijn uitspraken over homoseksuelen. Twee jaar geleden had hij tijdens een interview op een Marokkaanse radio aan homoseksuelen aangeraden om van geslacht te veranderen.

Eerder dit jaar vertelde de bewindsman dat homoseksualiteit in Marokko onmogelijk legaal zou kunnen worden verklaard. Volgens Ramid zijn alle politieke partijen en de hele regering tegen de decriminalisering van homoseksualiteit. Marokko is namelijk een islamitisch land geleid door de Leider der Gelovigen. Zelfs Koning Mohammed VI kan volgens Ramid een decriminalisering van de homoseksualiteit niet aanvaarden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team