Zoeken

Minister Mustapha Ramid houdt vol: "homo’s zijn afval"

20 oktober 2017 - 12:00 - Marokko

©

Ondanks de vele kritieken na zijn uitspraken over homoseksuelen houdt Mustapha Ramid, Marokkaanse minister van Mensenrechten, vol. Volgens hem zijn homo’s gewoon "afval".

Ramid had tijdens een meeting van de Marokkaanse mensenrechtenraad CNDH op 28 september homoseksuelen "afval" genoemd. De bewindsman reageerde eerder deze week op Facebook op de vele kritiek van de afgelopen dagen.

De minister herinnert er in zijn bericht aan dat degenen die hem bekritiseren in Marokko wonen, een land waar homoseksualiteit wordt gestraft. Hij eist daarom in zijn bericht dat ze stoppen met rechten voor homoseksuelen te eisen "want we zijn niet in Europa".

"Seksuele afwijkingen (term die gebruikt wordt door de minister wanneer hij over homoseksualiteit spreekt), blijft een strafbaar feit volgens de Marokkaanse wet en is bovendien onaanvaardbaar in onze samenleving.", schrijft de voormalige minister van Justitie. De "Marokkaanse regering heeft een duidelijke standpunt ingenomen over dit onderwerp in het document dat aan de Mensenrechtenraad werd voorgelegd in antwoord op diens aanbevelingen".

Mustapha Ramid stelt homoseksualiteit "afval" te hebben genoemd en niet de mensen die zich als homoseksueel identificeren. De minister maakt zelfs een parallel met de doodstraf. "Er zijn mensen die de doodstraf barbaars hebben genoemd. Toch hebben we er nooit over geklaagd ondanks dat deze beschrijving ons direct raakte."

Tijdens een meeting van de mensenrechtenraad CNDH over de preventie mechanismen tegen marteling reageerde Ramid kwaad op een vraag van een journalist over de seksuele vrijheid in Marokko. "Te veel is te veel. Er wordt teveel aandacht gegeven aan homoseksualiteit. Iedereen wil erover praten. Deze mensen zijn gewoon afval."

Bladna.nl