Zoeken

Marokkaanse miljardairs in nieuwe Forbes-ranking

3 maart 2015 - 15:39 - Economie

©

Zoals elk jaar heeft Amerikaanse magazine Forbes zijn bekende ranking van miljardairs gepubliceerd. En zoals elk jaar staan er ook Marokkanen in de ranking.

Drie Marokkanen werden door Forbes in de ranglijst opgenomen. Zonder veel verrassing is Othman Benjelloun opnieuw de rijkste man van Marokko. De baas van Finance.com en BMCE bank is 810e wereldwijd met een fortuin van 2,4 miljard dollar.

Minister Aziz Akhannouch van Landbouw en Visserij volgt op de 1118e plaats. De rijke bewindsman en eigenaar van Akwa Holding bezit volgens Forbes een fortuin van 1,7 miljard dollar.

Op de 1415e plaats volgt Miloud Chaabi, die momenteel enkele problemen heeft met de justitie. De eigenaar van Ynna Holding heeft een fortuin van 1,3 miljard dollar.

Marokkaanse fortuinen zijn echter relatief. Wanneer de fortuinen van Marokkaanse miljardairs worden vergeleken met de andere Forbes-miljardairs, merkt men dat zij vrij laag in de ranking staan.

Nummer één is Bill Gates, medeoprichter van Microsoft, met een fortuin van 79,2 miljard dollar. De Mexicaanse Carlos Slim volgt met 77,1 miljard en Warren Buffet is derde met 72,7 miljard dollar. De vierde rijkste man van de wereld is een Spanjaard, eigenaar van een populaire merk bij Marokkaanse vrouwen, Zara. Zijn fortuin wordt geschat op 64,5 miljard dollar.

Volgens Forbes werden rijken opnieuw iets rijker en zijn miljardairs nog talrijker. Dit jaar hebben 1826 mensen een fortuin van meer dan een miljard dollar. Dat is bijna 200 meer dan vorig jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team