Zoeken

Marokkaanse migrant verschanst zich in Marokkaans consulaat Palma

19 april 2023 - 13:00 - Wereld

©

Een van de 23 Marokkanen die in 2021 op de vlucht ging toen een vliegtuig een noodlanding maakte in Mallorca, veroorzaakte afgelopen vrijdag heel wat ophef in het Marokkaanse consulaat in Palma. Toen de ambtenaren hem vertelden dat hij geen hulp kon krijgen, blokkeerde hij de in- en uitgangen van het gebouw.

Het incident vond afgelopen vrijdag plaats rond 15.30 uur. Een van de jongeren die op 5 november 2021, met wat in Spanje wordt beschreven als een "pateravlucht", aankwam en samen met een twintigtal migranten via de landingsbanen van Son Sant Joan kon vluchten nadat een van de passagiers een malaise had gesimuleerd, meldde zich vrijdag op het Marokkaanse consulaat in Palma, schrijft Diario De Mallorca.

Lees ook: Ontsnapping luchthaven Palma: 22 gearresteerde Marokkanen vrijgelaten

Toen hij een negatief antwoord kreeg op zijn vraag, blokkeerde de jongeman de toegang tot het gebouw. Een politiepatrouille kwam ter plaatse en arresteerde hem voor dwang en verzet tegen gezagsdragers.

De andere 22 migranten van de "pateravlucht" werden aan het eind van 2021 in voorlopige hechtenis geplaatst en kwamen afgelopen januari vrij, nadat hun beschuldiging van opruiing in Spanje werd ingetrokken.

Lees ook: Passagiers vluchten tijdens noodlanding in Barcelona

Afgelopen februari verwierp de provinciale rechtbank van Palma het verzoek van de nationale politie en het Openbaar Ministerie om hen zonder proces uit Mallorca te zetten. De rechtbank weigerde hen te repatriëren naar Marokko, zoals gevraagd door de vreemdelingenbrigade na hun vrijlating.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team