Zoeken

Marokkaanse leger bevrijdt 25 gijzelaars in Centraal-Afrika

7 januari 2021 - 20:40 - Wereld

©

Het Marokkaanse leger (FAR) heeft eind december 25 Centraal-Afrikaanse soldaten bevrijd die gevangen werden gehouden op een militaire basis in Bakuma. De soldaten waren drie dagen eerder ontvoerd door gewapende groepen van de UPC (Eenheid voor Vrede in Centraal Afrika) en de FPRC (Volksfront voor de Renaissance van de Centraal-Afrikaanse Republiek).

De complexe operatie is uitgevoerd door een Marokkaans militair commando, dat werd ondersteund door helikopters van de Sri Lankaanse speciale eenheden. De 25 gijzelaars zijn opgevangen in Bangassou, een verzamelplaats van de internationale coalitie.

Sinds gewapende groepen van de Eenheid voor Vrede in de Centraal-Afrikaanse Republiek een staatsgreep hebben gepleegd, is er in het land een burgeroorlog uitgebroken.

De opstandelingen hebben na de presidentsverkiezingen van 27 december bijna twee derde van het land onder controle gekregen. Ondanks de aanwezigheid van buitenlandse troepen vinden er confrontaties plaats tussen de opstandelingen en het leger van de Centraal Afrikaanse Republiek.

Bladna.nl