Zoeken

Marokkaanse kustwacht onderschept Rohingya-vluchtelingen op weg naar Spanje

19 februari 2018 - 11:20 - Gemeenschap

©

Vijf Rohingyas zijn door de Marokkaanse kustwacht op zee onderschept. De Rohingyas waren erin geslaagd om van Myanmar tot Marokko te reizen in de hoop naar Europa te emigreren.

De vijf leden van de vervolgde moslim-minderheid in Myanmar werden samen met een twintigtal migranten uit sub-Sahara in een vluchtelingenbootje bij Cap Spartel in de regio van Tanger aangetroffen.

Een van de Rohingyas vertelde aan de politie hoe hij vanuit Myanmar naar Marokko was gekomen. Volgens EFE heet hij Iqbal. Hij vluchtte eerst naar Bangladesh en reisde vervolgens door naar India waar hij voor 200 dollar een valse paspoort kocht.

Iqbal nam vervolgens het vliegtuig naar Algerije waar hij kennis maakte met enkele landgenoten. Samen staken ze de grens tussen Marokko en Algerije over. Eenmaal in Marokko betaalden ze elk 1000 euro aan een mensensmokkelaar die hen naar Spanje moest brengen.

Rohingya-moslims uit Myanmar worden al jaren door het leger gepersecuteerd. In een recent rapport stelt Artsen zonder Grenzen dat tussen 25 augustus en 24 september 6700 Rohingyas, waaronder 730 kinderen, door het Birmaans leger, de politie en milities werden vermoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team