Zoeken

Marokkaanse komedie Saad Labnat in Stadsschouwburg Amsterdam

13 november 2016 - 22:19 - Cultuur

Op zondag 27 november staat de voorstelling Saad Labnat van gezelschap Masrah al Madina uit Rabat in de Stadsschouwburg Amsterdam. In januari stond het gezelschap nog met de voorstelling Miaadna Laacha, met o.a. Dounia Boutazout, in de schouwburg.

De regie van Saad Labnat is in handen van Hicham El Jebbari. Regisseur El Jebbari maakt komedies waarin hij op humoristische wijze heikele maatschappelijke kwesties aankaart. In zijn ensemble spelen een aantal steracteurs van de Marokkaanse tv.

Saad Labnat is het verhaal van Mounia, de mooie dochter van de feodale heer El Hashmi. Als ze er achter komt dat ze zal worden uitgehuwelijkt aan iemand die ze niet kent, vermomt ze zich als dienstmeisje om zo te ontkomen aan het geplande huwelijk. Ondertussen wordt ze verliefd op de chauffeur van haar beoogde echtgenoot. Althans, dat denkt ze. Maar wat blijkt? De chauffeur is in werkelijkheid de man aan wie Mounia zou worden uitgehuwelijkt. Hij doet zich voor als chauffeur om de vader van Mounia een lesje te leren…

Persbericht

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2017 - Contact - Archief - Archief tags - Over - Privacybeleid - Ons team