Zoeken

Marokkaanse journalist cel in voor terrorisme (update)

30 oktober 2013 - 09:21 - Gemeenschap

©

De anti-terrorisme rechtbank Rabat heeft vorige week Mustapha El Hasnaoui een celstraf van vier jaar opgelegd wegens terroristische activiteiten. De man werkte een tijd als journalist bij Assabile, een salafistische publicatie dicht bij de PJD en Sjeik Mohamed Marghaoui.

Mustapha El Hasnaoui was op 11 mei door Turkije aan Marokko uitgeleverd. Op 16 mei werd hij gearresteerd op verdenking van terroristische activiteiten.

Na 12 dagen in voorlopige hechtenis te hebben doorgebracht, verscheen hij voor de rechter en werd aangeklaagd voor "oprichting van een criminele bende met als doel terroristische daden te plegen en de openbare orde te verstoren".

In Turkije was El Hasnaoui in handen van de politie gevallen toen hij naar Syrië probeerde af te reizen, om er de Annosra front aan te sluiten. Volgens de journalist, wilde hij enkel een reportage maken aan de grens tussen Turkije en Syrië.

El Hasnaoui behoort tot het Al Karama Forum, voorgezeten door Abdelali Hamieddine, lid van het bestuur van de PJD, Islampartij aan de macht in Marokko. Voor zijn benoeming tot minister van Justitie, was Mustapha Ramid aan het hoofd van Al Karama.

Update 30 oktober

Het Hof van Beroep in Salé heeft maandag de veroordeling van Mustapha Hasnaoui bevestigd. Zijn gevangenisstraf werd wel teruggebracht van 4 naar 3 jaar, meldt zijn advocaat Khaled al-Idris.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team