Zoeken

Marokkaanse Jezus over bedreigingen in Jinek

12 augustus 2015 - 13:42 - Cultuur

©

De Marokkaans-Nederlandse leraar Abbie Chalgoum speelt Jezus in een openlucht-toneelstuk over Jezus, de zogeheten Passiespelen in het Limburgse Tegelen. Onlangs werd hij bedreigd door een groep Marokkaans-Nederlandse jongeren en deed hiervan aangifte.

Chalgoum: “De bedreigingen duren nu al een paar maanden. Het begint met uitlokken, schelden, een appel gooien, maar het werd steeds erger. Toen ze begonnen met dreigen werd het een ander verhaal. Ze riepen: “Hoerenzoon, waar ben je mee bezig, wacht maar, we weten waar je woont”.

Chalgoum begrijpt dat de jongeren het niet fijn vinden dat hij een profeet uitbeeldt. Maar de acteur zegt dat hij geen profeet uitbeeldt, maar de mens Jezus: “Ik speel geen zoon van God, daar ben ik niet mee bezig.” Ook de katholieke Limburgers weten de acteur te vinden. Hij wordt zwart gemaakt door te zeggen dat hij antisemitisch is en niet te vertrouwen. Maar Abbie Chalgoum gaat voorlopig door met Jezus spelen: “Ik heb geleerd vanuit huis, doe de dingen die je leuk vindt en doe de dingen waar je goed in bent”.

Video verwijderd

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team