Zoeken

Marokkaanse internationals weigeren selectie door Taoussi

23 mei 2013 - 20:00 - Sport

©

Een aantal Marokkaanse internationals weigeren voor het Marokkaans elftal te spelen, zolang deze onder leiding staat van bondscoach Rachid Taoussi.

De vele mediakritiek op de slechte prestaties van de spelers, heeft een aantal van hen ertoe gedreven te wachten tot er een nieuwe bondscoach komt.

Verklaringen van Taoussi voor het duel tegen Tanzania, waar hij openlijk zijn voorkeur voor lokale spelers uitte, zette ook kwaad bloed bij enkele professionele spelers. Marokko had toen met 3-0 verloren.

Aan de returnwedstrijd tegen Tanzania op 9 juni, hebben meerdere internationals reeds geweigerd deel te nemen. Onder hen bevinden zich Younes Belhanda en Youssef El Arabi. In Marokko wordt verwacht dat Taoussi opnieuw bijna exclusief beroep doet op lokale spelers.

Sinds de vroege uitschakkeling van de Atlas Leeuwen in de Afrika Cup, is de populariteit van Rachid Taoussi sterk afgenomen. De Marokkaanse voetbalbond zou reeds in gesprek zijn met mogelijke opvolgers, onder wie Raymond Domenech, Luis Fernandez, Elie Baup en Hervé Renard.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team