Zoeken

Marokkaanse imams naar Nederland voor Ramadan

2 juni 2015 - 22:30 - Marokko

©

Tijdens de maand Ramadan zullen 45 imams uit Marokko naar Nederland komen om de moslimgemeenschap tijdens het vasten te begeleiden. Dat meldt het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO).

De imams zullen in Nederland de ’gezonde islam’ uitdragen en helpen de radicalisering onder moslimjongeren te bestrijden.

Het is niet de eerste keer dat het CMO, dat 380 Nederlandse moskeeën overkoepelt, imams uit Marokko laat komen voor de vastenmaand, maar het is de eerste keer dat er zoveel komen.

CMO-woordvoerder Yassin Elforkani vertelde aan De Volkskrant dat deze ’importimams’ de gematigde malikitische traditie gaan overdragen. "De pretentie van absolute waarheid is een van de grootste gevaren van het geloof. Dat geluid zullen de 45 imams vertolken. Het is van groot belang dat zij dat juist tijdens de Ramadan doen."

Yassin Elforkani zegt echter zelf dat de overkomst van imams uit Marokko "niet de beste oplossing" is. Maar door een tekort aan ’Nederlandse imams’ is er geen andere keuze. "We hebben als moslimgemeenschap nog niet genoeg in de Nederlandse imamopleidingen geïnvesteerd."

Bladna.nl