Zoeken

Marokkaanse Ilham Kadri behoort tot de machtigste vrouwen ter wereld

2 november 2020 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse Ilham Kadri, staat op de internationale lijst van de machtigste vrouwen van het tijdschrift Fortune. Sinds maart 2019 is ze de CEO van het Belgische chemieconcern Solvay.

Kadri staat om verschillende redenen vermeldt op deze lijst. "Kadri heeft in hoog tempo het 157-jarige Belgische chemiebedrijf hervormd sinds ze in maart vorig jaar tot CEO is benoemd. Na de grootste reorganisatie ooit uitgevoerd door Solvay, waarbij ongeveer 24.000 werknemers in meer dan 60 landen betrokken waren, heroriënteerde ze 12,6 miljard dollar van zijn activiteiten door prioriteit te geven aan duurzame en circulaire producten", aldus het Amerikaanse tijdschrift.

Fortune zegt dat Kadri ook de financiën van Solvay op orde heeft gebracht door inspanningen op het gebied van kostenbeheersing. "Hoewel Covid-19 het bedrijf hard heeft getroffen, resulterend in fabriekssluitingen, ontslagen en een verminderde vraag van lucht- en ruimtevaart- en olie- en gasklanten, heeft Solvay juist deelgenomen aan de reactie op de pandemie door antibacteriële gels te maken en met de productie van materialen die voor verschillende toepassingen worden gebruikt, zoals diagnostiek en PBM," meldt Fortune

"Ik heb vaak het gevoel dat mijn verhaal als anekdote wordt gebruikt. Maar als dat meer vrouwen inspireert om een carrière in de scheikunde na te streven, ben ik blij", schrijft de Marokkaanse op haar LinkedIn-pagina. "Gelukkig zijn er dingen aan het veranderen. Bij Solvay, bijvoorbeeld, streven we ernaar om tegen 2035 gendergelijkheid te bereiken in onze gemeenschap en in het senior management", aldus Kadri.

Bladna.nl