Zoeken

Marokkaanse FBI wil vestigingen in het buitenland openen

21 september 2017 - 13:30 - Marokko

©

De expertise van de Marokkaanse veiligheidsdienst BCIJ in de strijd tegen het terrorisme hoeft niet meer te worden aangetoond. De dienst denkt er nu aan om zich naar het buitenland uit te breiden.

Dat is in ieder geval wat BCIJ-baas Abdelhak Khiame deze week in een interview met persbureau AP heeft laten horen. De verantwoordelijke uitte zijn bezorgdheid over de deelname van Marokkanen aan terroristische cellen die in Europa werden opgerold.

Voor Khiame is het nu tijd voor Marokko om een ​​nieuwe strategie te ontwikkelen om Marokkaanse onderdanen in het buitenland « te bewaken, te monitoren en informatie over hen te verzamelen ». Deze nieuwe aanpak zou kunnen worden gerealiseerd door vestigingen in partnerlanden te openen.

De baas van de BCIJ sprak ook over de aanslagen van Barcelona en Cambrils vorige maand. « Wat in Barcelona gebeurde maakt me echt bang. Het zijn allemaal jongeren van Marokkaanse afkomst, hun ouders zijn Marokkanen, maar ze hadden geen echte banden met Marokko, behalve hun oorsprong en hun familie’s. »

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team