Zoeken

Marokkaanse economie rust op prostitutie volgens Saoedische journalist

29 april 2020 - 12:00 - Marokko

©

Fahid Al Shamri, bekende Saoedische journalist, heeft hard uitgehaald naar Marokko, waarvan de economie volgens hem "enkel van de prostitutie" afhangt.

"Ik wil over de instorting van het toerisme in ’landen van de hoeden’ spreken. De landen van de hoeden zijn landen waar mensen vroeger (traditionele) hoeden droegen.", zegt de journalist in een video. Volgens hem zijn deze landen in een economische crisis beland als gevolg van de coronavirus epidemie en omdat ze voornamelijk afhangen van de toeristische sector en niet van de industrie of landbouw.

"Als het toerisme goed was (voor de economie), dan zou Griekenland nu één van de rijkste landen ter wereld zijn. Het land is echter één van de armsten ter wereld.", vervolgt Al Shamri zijn omstreden redenering. In landen zoals Marokko, Jordanië of Egypte is alles gericht op het toerisme en werden badplaatsen gebouwd om meer Europeanen aan te trekken die "erop plassen".

Marokko stuurt volgens Al Shamri zijn onderdanen naar het buitenland. Die sturen dan weer geld naar het koninkrijk. Geldoverdrachten zouden officieel 60 miljard dollar per jaar opbrengen, maar dit bedrag zou in werkelijkheid slechts 8 miljard dollar bereiken. Voor Al Shamri komt het merendeel van dat geld van de prostitutie, omdat "Marokko zijn vrouwen naar het buitenland stuurt om zich te prostitueren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team