Zoeken

Marokkaanse diplomaat door Algerijnse verantwoordelijke aangevallen (foto’s)

20 mei 2017 - 19:00 - Marokko

©

De commissie voor dekolonisatie van de Verenigde Naties hield eerder deze week zijn jaarlijkse meeting. Zowel Marokko als Algerije namen aan de meeting deel.

Deze keer liep de ruzie tussen Marokko en Algerije over de Sahara echter serieus uit de hand. Soufiane Mimouni, Directeur-generaal van het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft de Adjunct van de ambassadeur van Marokko in Saint Lucia fysiek aangevallen.

Persagentschap AFP publiceerde meerdere foto’s van de Marokkaanse diplomaat na de aanval. De man lag op de grond en werd door een hulpverleenster verzorgd. Hij werd vervolgens naar het ziekenhuis afgevoerd en een klacht werd ingediend.

De Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken Nasser Bourita heeft het incident bevestigd. « Dit soort extreme handelingen die gaan tot een fysieke agressie is een primeur. Het weerspiegelt de extreme nervositeit van de Algerijnse diplomatie: een Algerijnse vertegenwoordiger reist naar St. Lucia, en aarzelt niet om fysiek geweld te gebruiken na een vervelende vraag van onze vertegenwoordigers. Het is nog verrassender wanneer men weet dat Algerije enkel een waarnemer in het Sahara-dossier is ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team