Zoeken

Marokkaanse diaspora slachtoffer diefstal in Spanje

31 augustus 2022 - 10:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Dit jaar werden in Spanje veel in het buitenland verblijvende Marokkanen het slachtoffer van overvallen tijdens hun terugreis vanuit Marokko. Veel overvallen vonden met name plaats in de regio Murcia.

De Marokkaanse diaspora is het doelwit van een bende professionele overvallers die hun stopplaatsen in Murcia in de gaten houden. De criminelen opereren binnen enkele minuten zonder geweld te gebruiken. Ze wachten gewoon bij een van de benzinestations langs de A-7 snelweg tot Europese Marokkanen er stoppen om te tanken en uit hun voertuigen stappen om een koffie te drinken of iets te kopen in de winkel en slaan dan toe, meldt La Opinion de Murcia.

Lees ook: Waarschuwing voor oplichters op Spaanse snelwegen

Slachtoffers van de diefstallen dienen gewoonlijk een klacht in bij de bevoegde politiebureaus en zetten hun weg daarna verder, waarbij zij de politie belasten met het onderzoek en de arrestatie van de daders van de misdrijven. Maar het blijkt een moeilijke opgave voor speurders, vooral omdat deze deskundige dieven erin slagen om de bewakingscamera’s in het gebied te omzeilen om ongezien te kunnen handelen.

Lees ook: Minder wereld-Marokkanen op Spaanse wegen

De criminelen gaan zeer berekenend te werk en waren vooral actief op 1 en 15 augustus, wetende dat de stroom Europese Marokkanen op die dagen groot zou zijn en dat er dus meer slachtoffers beroofd zouden kunnen worden, aangezien ze vaak met een grote hoeveelheid contant geld reizen. De meeste slachtoffers doen hun auto niet op slot tijdens het winkelen, waardoor het terrein open ligt voor overvallers. Wanneer de auto wel op slot zit, aarzelen ze niet om het raam in te slaan en onmiddellijk na hun misdaad te vluchten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team