Zoeken

Marokkaanse danseres Mona Berntsen door Israëlische autoriteiten verhoord

23 mei 2019 - 15:00 - Wereld

©

De Noors-Marokkaanse danseres Mona Berntsen werd na haar deelname aan het Eurovisie Songfestival 2019 in Israël urenlang door de plaatselijke autoriteiten verhoord.

Mona Bernsten behoorde tot de dansers van Madonna. De jonge vrouw en een andere danser hadden voor de show de vlaggen van Palestina en Israël op hun outfits geborduurd.

Bernsten vertelde over het voorval op haar Instagram maar haalde het bericht intussen weg. "De uren na de show waren intens, ik had nooit gedacht dat ik me zo bewaakt zou voelen als toen.", schreef de danseres.

"Op de luchthaven werd ik anderhalf uur ondervraagd! Ik moest hen mijn leven vertellen, de reden waarom ik meerdere Arabische landen had bezocht, mijn relatie met de religie, mijn familiale situatie, mon werkplanning tijdens mijn verblijf tonen en in detail uitleggen wat ik had gedaan tijdens mijn laatste bezoek aan Jeruzalem drie jaar geleden.", vervolgde Mona Bernsten.

Madonna heeft niet op de zaak willen reageren. Vermeldenswaardig is dat ook de IJslandse groep Hatari met de Palestijnse vlag zwaaide toen de uitslag bekend werd gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team