Zoeken

Marokkaanse blauwe bessen veroveren de wereld

18 mei 2024 - 21:00 - Marokko

©

De blauwe bessenoogst in Marokko is in volle gang en de verwachtingen zijn hoog. Het koninkrijk, dat in amper vijftien jaar tijd is uitgegroeid tot de vierde grootste exporteur van blauwe bessen ter wereld, verwacht dit jaar een oogst van 10.910 ton.

De populariteit van blauwe bessen in Marokko is enorm, zowel bij consumenten in het land zelf als op de internationale markt. De snelle groei van de teelt is te danken aan verschillende factoren, waaronder het gunstige klimaat, de geschikte grond en de investeringen in moderne teelttechnieken.

Lees ook: Marokko betovert Europa met groenten en fruit, behalve Nederland en Rusland

De Marokkaanse blauwe bessen telers streven ernaar om hun rendementen te verhogen en de kwaliteit van hun product te verbeteren. Dit wordt gedaan door te investeren in nieuwe variëteiten, te experimenteren met verschillende teeltmethoden en gebruik te maken van innovatieve technologieën.

Lees ook: Algerije wil Marokko van troon stoten op Europese tomatenmarkt

Ondanks de uitdagingen, zoals ongunstige weersomstandigheden en concurrentie op de internationale markt, zijn de vooruitzichten voor de Marokkaanse blauwe bessenteelt rooskleurig. De vraag naar blauwe bessen blijft wereldwijd stijgen en Marokko is goed gepositioneerd om aan deze vraag te voldoen. De grootste importeurs van Marokkaanse blauwe bessen zijn het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie en Rusland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team