Zoeken

Maryam, Marokkaanse bekeerd tot het christendom

19 augustus 2019 - 14:40 - Marokko

©

Maryam is een 30-jarige Marokkaanse die in een moslimgezin in Marokko werd geboren. Ze bekeerde zich tot het christendom na haar vertrek naar het buitenland.

De jonge vrouw stelt "nooit de echte vreugde te hebben gevonden in de Islam". Ze besloot van huis weg te rennen en illegaal naar het buitenland te vluchten. "Ik reisde door meerdere landen, studeerde en bouwde een nieuw leven op.", vertelt ze.

Haar keuze voor het christendom kwam heel toevallig toen ze een kapel zag. "Ik verliet het huis met niets, ik liep en zag een kapel, ik voelde dat iets me riep en ik stapte naar binnen.", herinnert ze zich.

"Vrede, ik voelde dat mijn tranen waren opgedroogd, het was iets dat ik nooit eerder had gevoeld, het is onverklaarbaar, ik voelde het toen en ik voel het nu nog steeds. Dat is wat mijn leven volledig heeft veranderd. Toen ik de kapel verliet, voelde ik me gelukkig, ik voelde me christen en begreep dat het een wonder was van God.", vervolgt ze.

Meryam is gelukkig in haar nieuw leven en is met een katholieke man getrouwd. Toch zou ze moediger willen zijn, net zoals de christenen in Marokko. "Ik heb vrienden die ontslagen werden omdat ze zich tot het christendom hebben bekeerd. Zij evangeliseren op straat omdat hun geloof groter is dan hun angst. Velen werden opgesloten omdat ze christen werden. Marokkaanse christenen krijgen geen hulp, ze hebben alleen hun geloof en hun moed." aldus Maryam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team