Zoeken

Tot christendom bekeerde Marokkaanse vertelt (video)

6 maart 2019 - 12:06 - Marokko

©

Een 29-jarige Marokkaanse vrouw, moeder van een baby, vertelt in een video op internet over haar bekering tot het christendom en haar leven.

Sarah zegt in de video dat ze het christendom tijdens haar universitaire studies ontdekte. "Ik ontmoette atheïsten, salafisten, Bahais. Ik besefte dat er niet alleen de islam was.", zegt ze aan het blad Lalla Fatima.

Ze begon zich te verdiepen in de religies en ontdekte naar eigen zeggen dat ze christen was. "Ik kan niet zeggen dat ik heb besloten om christen te worden, maar ik merkte gewoon dat ik een christen was.", aldus Sarah.

Sarah beleefde een moeilijke periode na haar bekering. "Mijn familie begreep me in het begin niet. Ik werd ervan beschuldigd mijn geloof te hebben verraden en geld te hebben gekregen om christen te worden."

De jonge vrouw heeft een dochtertje van één maand die ze graag ’Julia’ wil noemen, maar ze vreest dat de voornaam niet wordt aanvaard door de Marokkaanse autoriteiten. Ook hoopt ze dat er in de toekomst in Marokko verzamelplekken zullen zijn waar Marokkaanse christenen elkaar in vrijheid zullen mogen ontmoeten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team