Zoeken

Marokkaanse ambtenaren tot alles bereid voor Spaanse nationaliteit

20 juli 2019 - 17:00 - Marokko

©

In het noorden van Marokko hebben meerdere mensen zich kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in de hoop om vervolgens gemakkelijker de Spaanse nationaliteit te verkrijgen.

De zoon van de voormalige burgemeester van Melilla en een Marokkaanse medeplichtige worden ervan verdacht politici in het noorden van Marokko te helpen bij het verkrijgen van de Spaanse nationaliteit.

Assabah bericht dat de twee verdachten Marokkaanse hoge ambtenaren helpen een verblijfsvergunning te verkrijgen, waarna het voor hen gemakkelijker is om de nationaliteit aan te vragen, dit uiteraard in ruil voor astronomische bedragen.

Vreemd in deze zaak is dat alle toegekende verblijfsvergunningen hetzelfde adres hebben, dat van de zoon van de voormalige burgemeester van de enclave.

Verantwoordelijken die op die manier werden genaturaliseerd, rekruteren op hun beurt mensen aan die via de organisatie trachten de Spaanse nationaliteit te verkrijgen. Het fenomeen zou zich snel hebben verspreid in Nador en Al Hoceima.

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken heeft een onderzoek ingesteld naar de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team