Zoeken

Geert Wilders berecht voor uitspraken over Moslims

26 mei 2011 - 14:00 - Wereld

©

Geert Wilders, leider van de extreem-rechtse Nederlandse PVV, wordt sinds woensdag berecht in Amsterdam voor zijn verklaringen over de Islam en de Moslims. Zo zei Wilders afgelopen donderdag bijvoorbeeld dat PvdA-leider Job Cohen "Nederland dertig jaar heeft laten volstromen met islamitisch stemvee".

Wilders moet zich verantwoorden voor zijn hatelijke uitspraken over de Islam en Moslims. De politicus had onder andere de Koran vergeleken met "Mein Kampf" van Adolf Hitler en eiste het verbod ervan in Nederland. Hij heeft ook een aantal strafbare opmerkingen gemaakt in zijn film Fitna.

Het openbaar ministerie heeft gisteren nochtans zijn volledige vrijspraak geëist en is van mening dat Geert Wilders op geen enkele wijze schuldig is aan het beledigen van moslims, het aanzetten tot haat en het aanzetten tot discriminatie. Hij gaf volgens het OM enkel zijn mening over een geloof, niet op de mensen die deze uitoefenen.

De rechtszaak zal vrijdag verder gaan. De burgerlijke partij, die verschillende organisaties, moskeeën en individuen verzamelt, zal dan haar visie over de uitspraken van Wilders kunnen geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team