Zoeken

Marokkaanse ambachtslieden renoveren museum New York

4 april 2011 - 23:57 - Cultuur

©

Het Museum van Kunst van New York werd bijgestaan ​​door Marokkaanse ambachtslieden om de islamitische vleugel van deze beroemde museum te renoveren, melde onlangs de Amerikaanse krant New York Times.

Dertig jaar na de reproductie van een tuin die van schoonheid rivaliseert met die van de Chinese Ming-dynastie, heeft het museum van New York besloten om de uitdaging aan te gaan voor de renovatie van de vleugel van de islamitische kunst, op basis van een Marokkaans-islamitische en Arabisch-Andalusische architectuur.

De auteur van het artikel getiteld "De handen van de geschiedenis", meld dat het museum beroep heeft gedaan op veertien ervaren ambachtslieden van Marokko gespecialiseerd in gips, sculptuur en zellij (kunstvorm van mozaïek) om een patio na te maken die men gewoonlijk in typische islamitische moskeeën en musea terugvind.

De beste materialen zijn ingevoerd vanuit de spirituele hoofdstad van het Koninkrijk, Fez, bedoeld om een architectuur van 14 eeuwen oud te reproduceren.

Het paviljoen, gesloten sinds een aantal jaren, zal in de herfst heropenen. Niet minder dan $ 50 miljoen werd geïnvesteerd in de realisatie van dit project, aangezien door de verantwoordelijken van het museum als het hoogtepunt van een mensenleven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team