Zoeken

Marokkaanse actrice Najat El Ouafi vrijgesproken

16 maart 2021 - 19:20 - Cultuur

©

Najat El Ouafi en Saïd Khallaf zijn door de rechtbank van eerste aanleg in Casablanca vrijgesproken van zedendelict. De actrice was in september 2019 ook al vrijgesproken van overspel.

De echtgenoot van Najat El Ouafi had in 2019 een klacht ingediend tegen zijn vrouw voor overspel. Hij verdachte haar ervan een buitenechtelijke relatie te hebben met de Marokkaanse filmmaker Said Khallaf. Beiden werden toen in een appartement in Casablanca gearresteerd.

Najat El Ouafi reageerde door zelf een klacht in te dienen tegen haar man voor laster. Dat bevestigt de advocaat van de actrice, Tayeb Alami El Edlouni.

Na een maandenlange juridische strijd werden zowel Najat El Ouafi als Said Khallaf op 15 maart vrijgesproken. De rechtbank oordeelde de beschuldigingen van overspel en zedendelict niet bewezen.

De twee brachten de nacht door in hetzelfde appartement. Het appartement werd in het oog gehouden door vier agenten. Later in de nacht werd een tweede team ingezet en werden El Ouafi en Khallaf gearresteerd. In het appartement werden echter geen bewijzen gevonden van een eventuele relatie tussen de twee.

De actrice en de filmmaker stellen dat ze samen aan een filmproject werkten. De ruim 300 berichten die ze uitwisselden werden door de politie gecontroleerd. Niets kon bewijzen dat ze een relatie hadden. El Ouafi moest als actrice in de film spelen maar zou ook de filmmaker assisteren in zijn werk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team