Zoeken

Marokkaanse activist riskeert 15 jaar cel in Griekenland

14 oktober 2019 - 22:00 - Wereld

©

Hamza Hadi, een 25-jarige Marokkaanse activist en lid van de Marokkaanse mensenrechtenorganisatie AMDH, wordt in Griekenland van mensensmokkel verdacht.

De twintiger verliet Marokko samen met zijn broer Yassine deze zomer voor Istanboel in Turkije. De twee broers namen dezelfde weg als duizenden vluchtelingen om in Griekenland te geraken. Onderweg maakten ze kennis met twee andere Marokkanen, Mohamed en Reda.

Het groepje besloot samen een mensensmokkelaar te betalen om sneller in Griekenland te komen. Maar de man liet hen op 22 juli alleen achter op een eilandje in het midden van de Evros rivier en verdween met hun geld.

De vier jonge Marokkanen wisten met een klein zelfgemaakt bootje de rivier over te steken. Ze werden onmiddellijk bij hun aankomst in het Europees land gearresteerd en in bewaring gesteld.

Reda vertelde aan de media dat Hamza en Mohamed van het smokkelen van migranten worden verdacht. Beiden riskeren daarvoor 15 jaar gevangenisstraf en worden in de gevangenis van Komotini vastgehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team