Zoeken

Binnenkort ook een Marokkaans-Israëlisch coronavaccin

1 januari 2021 - 14:20 - Marokko

©

De Israëlische minister van Economie en Industrie, Amir Peretz, sprak maandag per videoconferentie met Moulay Hafid El Alamy. De discussies waren gericht op de vooruitzichten voor industriële samenwerking. Ook de ontwikkeling van een coronavaccin kwam ter sprake.

Een week na de hervatting van de betrekkingen tussen Marokko en Israël, zijn de twee landen van plan om een onderzoekssamenwerking op te richten. Wetenschappelijke experts uit de twee landen zullen samenwerken om een ​​nieuw coronavaccin te ontwikkelen.

"Vrede en samenwerking zijn de wapens die noodzakelijk zijn om valkuilen, conflicten en epidemieën het hoofd te bieden", onderstreepte de Israëlische minister van Economie en Industrie aan het einde van een vergadering via videoconferentie met zijn Marokkaanse collega, Moulay Hafid El Alamy.

"Samen zullen we werken aan de ontwikkeling van nieuwe vaccins voor distributie over de hele wereld. Door economische samenwerking en handelsovereenkomsten kunnen we economische pandemieën het hoofd bieden. Dialoog is de oplossing voor alle conflicten", voegde de politicus eraan toe.

Amir Peretz werd geboren in Bejaad in 1952. Hij verloor afgelopen april drie familieleden die in Marokko woonden. Yamin Peretz, zijn vrouw Simone en hun zoon Ari leefden in Casablanca. Alle drie overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team