Zoeken

Amir Peretz spreekt Marokkaanse collega toe in Darija (video)

31 december 2020 - 21:20 - Wereld

©

Aan het begin van het gesprek via videoconferentie met minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie, Handel, Investeringen en Digitale economie, sprak de Israëlische minister Amir Peretz van Economie eerst in het Darija, alvorens het gesprek in het Engels verder te zetten.

"Luister broer, laat me mijn darija met je delen voordat ik verder ga in het Engels," zei hij tegen minister Elalamy. "Ik ben erg blij om je te ontmoeten. Ik ben geboren in Bejaad. Mijn ouders zijn 64 jaar geleden, toen ik vier was, vanuit Marokko naar Israël vertrokken. Ik heb lange tijd ministeriële functies bekleed. Eerst was ik minister van Defensie, daarna minister van Economie," zei Peretz in het Marokkaanse Darija.

Op de agenda van hun gesprek stond het onderzoek naar de vooruitzichten voor industriële samenwerking tussen Israël en Marokko. Samen hebben de twee leiders een reeks sectoren geïdentificeerd die goede perspectieven bieden voor een partnerschap.

Het betreft de sectoren textiel, voedingsindustrie, toegepast onderzoek in de industrie, groene technologieën en de industrie voor hernieuwbare energie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team