Zoeken

Marokkaan eist 1,8 miljoen euro van Spaanse justitie

16 maart 2018 - 14:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Farid Hilali eist een schadevergoeding van 1,8 miljoen euro omdat hij ten onrechte aan de terroristische organisatie Al Qaeda en de aanslagen van 11 september 2001 was gelinkt door de Spaanse autoriteiten.

In 1999 kwam Farid Hilali voor het eerst in aanraking met de justitie. Hij werd gearresteerd voor zijn vermeende banden met Al Qaeda en zou zijn gefolterd door een man die zich als een vertegenwoordiger van de Britse regering presenteerde. Hilali werd vervolgens naar Marokko uitgezet alvorens naar Groot-Brittannië te worden teruggestuurd. Daar vroeg hij in 2003 asiel aan.

Een jaar later werd hij opnieuw gearresteerd en verdacht van deelname aan de aanslagen van 11 september 2001 op de Wold Trade Center in New York. Hij bracht bijna 8 jaar door in de gevangenis. In 2012 werd hij vrijgesproken.

Farid stelt dat zijn "leven werd verwoest". "Mijn vrouw en ik hebben veel geleden. Geld zal me mijn leven niet teruggeven. Ik wil niet dat iemand door een beproeving gaat zoals die die ik heb meegemaakt.", aldus Hilali aan The Guardian.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team