Zoeken

Marokkaan drie jaar onschuldig in cel in Spanje

11 december 2015 - 18:47 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 25-jarige Marokkaan is eerder deze week door een Spaanse gerechtshof vrijgesproken van verkrachting op een minderjarige. Hij zat daarvoor 2 jaar en 10 maanden onschuldig in de gevangenis.

Het Openbaar ministerie en de advocaten van het vermeende slachtoffer hadden respectievelijk 11 en 12 jaar gevangenisstraf geëist tegen Najim. De jonge Marokkaan werd echter vrijgesproken omdat er te weinig bewijs is.

Het 16-jarig tienermeisje had in september 2012 aangifte gedaan van verkrachting. Zij beweerde toen door de twintiger naar een leeg huis te zijn meegenomen en er te zijn verkracht. De jonge Marokkaan sprak dat tegen en stelde dat ze vrijwillig met hem had geslapen.

De rechter oordeelde dat er geen bewijs van misbruik met geweld of intimidatie was. Het meisje werd niet bedreigd of geslagen. Er werd ook geen bewijs gevonden dat ze zich had verzet of weerstand had geboden. De dokters stelden bovendien geen tekenen van seksueel geweld vast. Onderzoek toonde tevens aan dat de twee elkaar kenden en regelmatig samen op sociale media babbelden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team