Zoeken

Marokkaan Hassan Baraka zwemt Bosporus over

22 juli 2014 - 15:28 - Sport

©

Hassan Baraka heeft op zondag de Turkse zeestraat Bosporus overgezwommen. De 27-jarige Marokkaanse zwemmer zwom de 6,5 kilometer tussen Azië en Europa in 56 minuten en 57 seconden.

De Bosporus overzwemmen is de tweede grote uitdaging van Hassan Baraka, die dit jaar de vijf continenten al zwemmend wil verbinden. In juli vorig jaar had Hassan Baraka ook de Straat van Gibraltar tussen Spanje en Marokko overgezwommen.

De Marokkaan kreeg voor deze tweede chalenge toestemming van het Turks Olympisch Comité om deel te nemen aan een competitie samen met 1800 andere zwemmers.

"De Bosporus behoort tot de internationale wateren, wat het moeilijk maakte om een toestemming te krijgen en enkel voor mij het zeeverkeer stil te leggen zodat ik kon overzwemmen", legde Hassan Baraka kort voor de competitie uit aan The Economist. De sporter eindigde 16e in de leeftijdscategorie 25-29 jaar.

De volgende stap voor Hassan Barraka is in augustus de Beringstraat tussen de Verenigde Staten en Rusland over te zwemmen. "Ik zal dan 5 kilometers zwemmen in koud water (tussen 0 en 4 graden)", aldus Baraka.

Hassan moest in mei dit jaar de 18 kilometers tussen Papoea-Nieuw-Guinea en Indonesië zwemmen, maar heeft de oversteek uitgesteld na het uitbreken van een nieuw conflict in de regio.

Begin juli trainde Hassan Baraka nog in Siberië, bij het Baikalmeer, diepste meer ter wereld, waar de Marokkaanse kampioen drie kilometer zwom in koud water van 4 graden.

Hassan Baraka is niet de enige bekende zwemmer in Marokko. In oktober hadden de zwemsters en zusters Sara en Fadwa El Bakri, de Straat van Gibraltar tussen Spanje en Marokko al zwemmend overgestoken. Zij waren de eerste Marokkaanse vrouwen die tussen Spanje en Marokko zwommen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team