Zoeken

Marokkaan 8 jaar cel in door criminele lookalike

22 april 2015 - 16:58 - Marokko

©

Omar B. moet een celstraf van 8 jaar uitzitten voor het gijzelen en misbruiken van een minderjarige. De jongeman zou echter het bewijs hebben dat de echte dader zijn lookalike is en nog steeds vrij rondloopt.

Al Massae schrijft dat de jongeman ook schuldig werd bevonden aan geweld en diefstal in Sidi Kacem. De feiten gebeurden op 30 augustus 2011, toen drie mannen met messen een minderjarige Marokkaanse uit Frankrijk ontvoerden en misbruikten. De vriend van het slachtoffer werd toen hardhandig behandeld en bestolen.

De slachtoffers deden aangifte bij de politie waarop meerdere jongeren in de wijk werden gearresteerd. Onder hen Omar B., die door het meisje formeel werd herkend als hoofddader.

Na zijn veroordeling werd Omar in het gevangenis van Outita opgesloten. Daar maakte hij toevallig kennis met twee van de drie echte daders, die over de gijzeling en misbruik van het meisje pronkten.

Omar, zijn moeder en hun advocaat eisen sindsdien dat het onderzoek wordt heropend en dat de echte dader wordt gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team