Zoeken

VS: 23-jarige Marokkaan al docent aan universiteit Stanford

19 april 2019 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Younes Bensouda Mourri, een 23-jarige Marokkaan, is een echte superster op de universiteit van Stanford in de Verenigde Staten.

De Marokkaan werkte mee aan de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie lessen die door duizenden studenten aan de universiteit in Californië worden gevolgd.

Younes werd in Tanger geboren en wil zijn vaardigheden gebruiken om aan de ontwikkelingen van zijn land mee te werken. Hij studeerde aan de Amerikaanse school van Detroit en besloot in 2014, na zijn eindexamen met succes te hebben afgelegd, om aan de universiteit van Stanford te studeren.

Volgens Medias24 behaalde Younes er zijn bachelordiploma in de wiskunde en toegepaste wiskunde in 2018. Hij studeert nu voor een Master in de statistiek.

De universiteit bood hem een baan aan als docent voor het Stanford Artificial Intelligence Laboratium. Na enkele maanden als assistent-docent te hebben gewerkt, heeft hij nu al de status van hoofddocent. Younes ontwikkelde ook drie nieuwe cursussen voor de universiteit. Hij wil binnen enkele jaren naar Marokko terugkeren om er zijn kennis te delen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team