Zoeken

Marokkaan riskeert strenge celstraf voor opblazen appartement in Venlo

27 februari 2018 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

Foto MGL

Een 65-jarige man van Marokkaanse afkomst riskeert 4 jaar celstraf omdat hij in juni 2015 zijn appartement oblies in Venlo.

Abdelhafid A. wilde die dag zelfmoord plegen. Zijn relatie was net stuk gegaan, hij had schulden door een gokverslaving, was werkloos en kon zijn huur al een tijdje niet meer betalen.

In eerste aanleg werd de oude man tot 30 maanden gevangenisstraf waarvan 15 maanden voorwaardelijk veroordeeld. Het openbaar ministerie ging in beroep en eist 4 jaar gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk. Wordt op deze eis ingegaan dan zal Abdelhafid A. niet meer naar de gevangenis terugkeren. Hij zat namelijk tot juli vorig jaar in voorarrest.

De advocaat van de zestiger vroeg vrijspraak voor zijn cliƫnt. Volgens hem was Abdelhafid zich niet bewust van een mogelijke explosie. Hij nam die dag slaappillen in en draaide het gasfornuis open, wat voor een ontploffing zorgde en waardoor de beklaagde uit zijn appartement werd geslingerd.

Vijf woningen boven zijn appartement werden na de explosie als onbewoonbaar verklaard. Een honderdtal mensen die in het flatgebouw woonden werden toen in een wijkgebouw opgevangen. Abdelhafid bood hen zijn excuses aan. Hij zou nooit gedacht hebben dat er een gevaar was voor anderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team