Zoeken

Marokkaan gedwongen op Bijbel te zweren tijdens rechtszaak in Spanje

13 juni 2015 - 14:55 - Gemeenschap

©

Een Marokkaanse man werd donderdag in de rechtbank van Melilla gedwongen om op de Bijbel te zweren om zijn onschuld te bewijzen. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben bedreigd na een uitstapje zonder zijn toestemming.

De vrouw was eind mei samen met een vriendin in Melilla komen winkelen. Kort na haar aankomst in de enclave belde de verdachte haar op en bedreigde haar met de dood. "Ik ga je vermoorden. Kom terug naar Marokko, je weet dat je niet naar buiten mag zonder mijn toestemming", zou hij volgens de klacht hebben gezegd.

Voor de rechter ontkende de man de hele zaak. De vriendin van de vrouw die aanwezig was tijdens het telefoongesprek, kon de verklaringen van het vermeende slachtoffer niet bevestigen. Zij hoorden gewoon dat de man aan de telefoon schreeuwde maar kon wat hij zij niet verstaan.

Na het telefoongesprek zou de vrouw onmiddellijk aangifte hebben gedaan bij de Spaanse politie. Het openbaar ministerie heeft negen maanden celstraf tegen de man geëist. Daarbij komt een wapenverbod en zou hij drie jaar lang niet in de buurt van zijn vrouw mogen komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team