Zoeken

Achraf Sabry tot Utrechter van het Jaar verkozen

7 januari 2018 - 14:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Achraf Sabry is de Utrechter van het Jaar. De 26-jarige Marokkaan werd verkozen na een heldendaad.

Achraf is dolblij met de titel. "Genomineerd zijn vond ik al een prijs, want het gaat niet om winnen. Ik ben er ontzettend blij mee.", verklaarde hij aan het AD.

De jonge Marokkaan die nog maar een jaar in Nederland woont, aarzelde een tijdje terug niet om in het water te springen om de bestuurder van een auto die in het water was beland te redden.

"Ik twijfelde niet. Op zo’n moment bestaat er geen tijd. Ik dacht er niet aan of het water vies was of koud. Ik deed het spontaan, want als ik iemand kan helpen, doe ik het. Zo ben ik opgevoed.", aldus de jonge held.

Achraf Sabry, die met zijn vrouw Nathalie in Benschop woont, kwam vorig jaar in Nederland aan na vier jaar procedures om een verblijfsvergunning te krijgen. Hij werkt in de schoonmaak en hoopt in de toekomst zijn leven te verdienen als elektricien. Sinds zijn nominatie wordt hij regelmatig door buren vol bewondering aangesproken.

Sabry verloor zelf zijn vader een jaar geleden in een verkeersongeval in Marokko. "Help elkaar. Je kunt zelf óók een keer hulp nodig hebben. En al is de brandweer er binnen tien minuten, dan kan het toch te laat zijn."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team