Zoeken

Maroc Telecom bedreigt uitvinder Android-applicatie

8 september 2012 - 11:39 - Marokko

©

Marouane Lamharzi Alaoui, jonge staatsingenieur, heeft onlangs een applicatie uitgevonden dat het mogelijk maakt oproepen van vaste telefoonnummers in Marokko te identificeren.

Genaamd "Sybla Maroc", is de applicatie bedoeld voor Android-telefoons en geeft niet alleen het nummer van de beller aan, maar ook zijn naam en adres. Daarvoor gebruikt de applicatie het klantendatabase van Maroc Telecom.

De applicatie identificeert automatisch het telefoonnummer, geeft de gegevens aan van de beller, en stelt voor om de gegevens op te slaan. Het programma is beschikbaar op het Internet sinds 15 augustus.

Sybla Maroc kent een zeker succes met 10.000 downloads in minder dan een maand, wat hem vorige week de vijfde plaats opleverde in de Google-ranking van de beste gratis mobile applicaties.

De uitvinding ergert Maroc Telecom, dat Marouane Lamharzi heeft gedreigd met juridische stappen als hij de applicatie niet van internet haalt. In de videopresentatie op Youtube, laat de jongeman intussen weten dat het programma, door het conflict met Maroc Telecom, niet meer downloadbaar is op Google Play.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team