Zoeken

7000 atleten verwacht op Marathon van Marrakech

16 januari 2015 - 12:25 - Sport

©

Ruim 7000 atleten nemen dit jaar deel aan de internationale marathon van Marrakech. De loopwedstrijd wordt op 25 januari gehouden in de zuid-Marokkaanse stad.

De atleten komen zoals elk jaar uit heel de wereld voor de grootste en snelste marathon op het Afrikaans continent. Oder hen, de Keniaanse kampioenen Stephen Tum, Kipkoech Kotut en Felix Kiprotich. Marokko is uiteraard ook sterk vertegenwoordigd met onder meer Hassan Ahouchar, Lahcen Mokraji, Hanane Janat, Soumiya Labani en Malika Benlfakir.

De marathon staat dit jaar onder het teken van natuur en milieu. Voor de gelegenheid zal Marrakech dezelfde dag autovrij zijn. De actie is bedoeld om de bevolking bewust te maken van de enorme vervuiling in Marokkaanse steden.

Atletiekkampioen Jaouad Gharib is de eregast van deze 26 editie. De winnaar van de mannenmarathon krijgt 15.000 dollar. Voor de vrouwenmarathon is de eerste prijs 8000 dollar

Mohamed Knidiri, voorzitter van de vereniging Grand Atlas, organisator van de marathon, verklaarde dit op dinsdag tijdens een persconferentie in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team