Zoeken

Man kruipt graf in uit protest tegen drugsgebruik in Nador

7 mei 2013 - 19:05 - Marokko

©

Hossein El Fekrouni, Riffijnse mensenrechtenverdediger uit Hassi Berkane, regio Nador, is zaterdag in de nog lege graf van zijn aan een overdosis overleden neef gekropen. De man deed dit uit protest tegen de onverschilligheid van de overheid tegenover de groeiende drugsgebruik bij jongeren.

Vier uur lang probeerde de politie de man zijn actie te doen staken. Pas nadat de politie had beloofd een onderzoek in te stellen naar de dood van zijn neef, stapte de activist uit het graf.

Met zijn buitengewone actie, wil de man de lokale autoriteiten ertoe aanmoedigen een echte strijd aan te gaan tegen drugsgebruik bij de jongeren. Aan onze Franse versie Bladi.net vertelde Houssein El Fekrouni dat vele kinderen in Nador worden gedrogeerd door drugsdealers, waarna ze worden gebruikt om cocaïne, heroïne en ecstasy de verkopen.

Op hetzelfde moment voerde de politie in Nador een razzia uit tegen ’beznassas’ (dealers). De operatie bracht weinig resultaat op. Na de dood van de jonge drugsverslaafde, vluchtten vele dealers uit angst opgepakt te worden, naar andere regio’s.

Bladna.nl