Zoeken

Landbouw: Marokko en Rusland willen handelsbetrekkingen versterken

20 oktober 2020 - 17:50 - Marokko

©

Het versterken van de handel in landbouwproducten is nu één van de prioriteiten van Marokko en Rusland. De aankondiging werd gedaan tijdens het Russisch landbouw en export forum dat in Marokko werd gehouden.

In een videoconferentie op 15 oktober kondigen de Marokkaanse staatsgeneraal van Landbouw Mohammed Sadiki en zijn Russische collegaminister Sergei Levin hun voornemens aan om de handel in landbouwproducten tussen beide landen te versterken. De aankondiging werd gedaan ter gelegenheid van de officiële opening van het forum in Marokko.

Als onderdeel van de vele overeenkomsten en conventies die beide landen sinds 2012 hebben ondertekend, is er de oprichting van een ’groene corridor’. Het doel is een strategie uit te werken om de handel in landbouwproducten (granen, oliën en vetten, zuivelproducten en zoetwaren) te vergemakkelijken en te bevorderen. De groene corridor moet de handel tussen Marokko en Rusland gaan versnellen.

Marokko is de grootste handelspartner van Rusland in Afrika. Zo bedraagt de export van Marokko naar Rusland 1,8 miljard dirham tussen 2015 en 2019. In dezelfde periode bedroeg het volume van de handel in landbouwproducten 2,9 miljard dirham, meldt Le360.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team