Zoeken

Loubna Abidar denkt na rol als prostituee over bedevaart naar Mekka

22 mei 2015 - 11:16 - Cultuur

©

Loubna Abidar houdt de rol van een prostituee in de laatste film van Nabil Ayouch "Much Loved". De Marokkaanse actrice lijkt er echter spijt van te hebben en denkt erover om haar filmcarrière te stoppen en op bedevaart naar Mekka te gaan.

De jonge actrice vertelde dat in een interview met ShoufTV. "Ik zie mezelf in enkele jaren als Hadja (vrouw die de bedevaart naar Mekka heeft gemaakt). Ik zeg het je, ik zie mezelf niet meer dan vijf of zes jaar in deze sector." Abidar voegde eraan toe dat ze zich schuldig voelde voor haar rol als prostituee.

De film zorgt al weken voor controverse in Marokko. De film krijgt veel kritiek omdat het over de prostitutie in Marokko spreekt, een taboe-onderwerp, maar ook door de grove taal die in de film wordt gebruikt.

Marokkanen zijn verdeeld. Sommigen stellen dat taboes moeten worden doorbroken en dat er over dergelijke zaken moet worden gesproken. Anderen vinden dat de film, net zoals Marock, Casanegra en Hijab el Hob enkele jaren geleden, de Marokkaanse tradities in twijfel trekt en een slecht beeld van de Marokkaanse vrouw geeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team