– 1 kg witte bonen
– 1 tomaat
– 1 ajuin
– 3 soeplepels olie
– Peterselie
– 1 theelepel tomatenpuree
– Zout
– Peper
– Komijn
– Paprikapoeder
Laat de witte bonen een hele nacht weken.
Fruit een fijngesnipperde ajuin met de olie in een snelkookpan. Pel en snijd de tomaat in blokjes en voeg toe aan de ajuin. Laat nog even sudderen.
Voeg de peterselie, de tomatenpuree, zout, peper, komijn en zachte paprikapoeder toe. Laat vijf minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Voeg de witte bonnen, bedek met water en sluit de snelkookpan. Laat ongeveer 01:30 koken, tot de saus dik is en de bonen zacht.
Croissants met kip mortadella
Snijbietenbladeren op zijn Marokkaans
Chermoula
Gebakken eieren met komijn
Bissara
Pizza met tonijn