Zoeken

Leiders protestacties Rif « liegen »

10 mei 2017 - 13:00 - Marokko

©

De protestacties die al weken in de Rif en met name in Al Hoceima aan de gang zijn, zijn niet zo belangrijk als de leiders van de protestbeweging het willen laten geloven. Dat is althans wat Mohamed El Yaakoubi, gouverneur van de regio, beweert.

In een interview met persagentschap AFP verklaarde de verantwoordelijke: « Al Hoceima is een normale stad, waar alles normaal verloopt en waar de overheidsdiensten werken. Er zijn gewoon af en toe demonstraties, maar minder dan in andere provincies. »

Volgens El Yaakoubi zijn de « beweringen van de leiders van de protestacties een hoop onsamenhangende onzin » en roepen ze soms op tot geweld.

« Je moet hun propaganda op Facebook zien, met beledigingen en ernstige persoonlijke aanvallen tegen verkozenen. Deze mensen accepteren andere meningen niet en noemen al degenen die het niet met hen eens zijn verraders. (…) Ze gebruiken bovendien de religie om meer mensen aan te trekken. », aldus de gouverneur. Meerdere leiders van de protestbeweging worden momenteel door de justitie vervolgd.

Volgens de beweging namen zaterdag avond duizenden mensen deel aan een protestactie met « pannen en potten ». Een verslaggever van TelQuel die aanwezig was stelt echter dat slechts enkele honderden mensen aan de demonstratie deelnamen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team