Zoeken

Leerlingen Vlissingen bouwen brug voor schoolkinderen in Marokko

7 juni 2015 - 21:15 - Marokko

©

Derde jaars studenten van het Scalda college voor Techniek en Design in Vlissingen gaan in Marokko een brug voor voetgangers bouwen. Dankzij de brug zullen kinderen in het Marokkaanse Kasbat Tizguine, regio Ouarzazate, ook naar school kunnen gaan tijdens de jaarlijks overstroming van de rivier tussen het dorp en hun school.

Studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde van het Scalda college hebben van het probleem gehoord en voorgesteld om een brug in het dorpje, gelegen in het Atlasgebergte, te bouwen.

Op de website van het project leest men dat drie teams een concept van een voetgangersbrug gaan presenteren. De overspanning is 32 meter en de rivierbedding is 2 meter waar de constructie op de rotsen zou komen te liggen.

De studenten moeten dus aandacht hebben voor:

 het construeren van de constructie
 transport
 raming van de kosten
 toe te passen materialen en de bescherming ervan tegen de elementen
 opbouwen met beperkte middelen
 het uitwerken van een plan van aanpak, inclusief omschrijving van het probleem, analyseren van de risico’s, en oplossing of beperking hiervan.
 maken van een begroting
 engineering (berekenen en ontwerpen)
 sponsoring en marketing
 tekenen, uitwerken van productietekeningen
 plannen en werkvoorbereiding.

Om het project waar te maken zoelen de leerlingen nog naar sponsors. Wie meer informatie wenst kan op de website van het project terecht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team